Ta kontroll över renoveringens budget

När du ska bygga nytt eller göra en renovering är budget a och o. Oftast har man en plan i huvudet för hur det färdiga slutresultatet ska bli. Det kan dock uppstå komplikationer under byggets gång, vilket kan göra att kostnaderna svävar ut. För att undvika tråkiga överraskningar rekommenderas det att man gör en http://www.bkkonsulter.se/vara-tjanster/byggkalkyler för att lättare se över budgeten. Här får du hjälp av en kunnig person att sätta upp en budget som faktiskt håller.

Ha en kunnig person vid din sida
Ett misstag som många gör är att de sätter en alldeles för tight budget. När budgeten inte håller blir det lätt att man släpper tyglarna och priset på renoveringen stiger i höjden. Då kan det rent av bli så att man till slut inte har råd att göra färdigt renoveringen. Genom att ha en kunnig person vid din sida får du inte bara en byggkalkyl utan även en person som ger förslag på förbättringar.

Steg för steg i processen
Utifrån din skiss kan kalkylkonsulten ge dig ett kostnadsförslag för hur mycket byggnationen kan komma att kosta. När projektet väl är igång är det lättare att se om budgeten kommer att hålla eller om det behöver göras förändringar redan. Steg tre är att titta på det material som ska köpas in i form av stommar, fasader och tak. Här är det också viktigt att hålla sig till budgeten och det gör man lättast med en kunnig person vid sin sida. Kontoren finns i Stockholm, Göteborg, Örebro och Sandviken. På hemsidan hittar du kontaktuppgifter till samtliga kontor och medarbetare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *