Skyddat boende

Ett skyddat boende är ett boende för personer som riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. Boendet är även till för behövande HBTQ-personer. Just boendet Gryningen tar in personer mellan 16 och 30 år.
Arbetet på boendet Gryningen

På boendet arbetar man med psykodynamisk förståelse för patienterna för att skapa en trygghet och tillit hos dem. Klienterna får själva vara med och lägga upp hur det individuella schemat ska se ut, detta för att öka delaktigheten. Behandlingen hos klienterna varierar från person till person då alla har olika backgrunder och behov. Gryningen har flera olika behandlingshem. De arbetar också med familjeterapi, miljöterapi, hederskontext, trauma och psykoterapi. Målet med boendet är att hjälpa klienterna att komma ut i samhället igen. Att de ska kunna leva fritt och öppet trots sin bakgrundshistoria.

Kompetens
De som arbetar på ett skyddsboende är har en professionell och beteendevetenskaplig utbildning som socialpedagog, socialpsykolog, socionom eller liknande. Personalen har alltid flera års erfarenhet av att arbeta med personer i krissituationer och hög kunskap inom alla dessa områden. Personalen består alltid av en enhetschef och en biträdande sen finns det alltid skyddskonsulenter, skyddspedagoger, administratörer och familjebehandlare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *