Anlägga gräsmatta

Att anlägga en gräsmatta kan vara ett oerhört stort jobb, beroende på hur stor yta som ska göras i ordning. Om du ska göra på det traditionella sättet, ska marken bearbetas och vara plan och fin. Nästa steg ska gräsfrön på, och plasta överallt där frön är placerade, annars kalasar fåglarna upp dessa. Massor med jobb i onödan med andra ord. Det finns enklare sätt. Beställ gräsmatta på rulle istället.

Grunden är viktigast
För att få en riktigt fin trädgård är arbetet med underlaget det absolut viktigaste, även när du köper rullar med gräs. När du ska anlägga gräsmatta måste du se till att underlaget är plant och fritt från kvistar, rötter och stenar. Ju finare du gör innan, desto mer lättskött blir din nya gräsmatta. Kratta ren ytan, använd gärna en vält i nästa steg för att platta till så att jorden blir stabil. Sen är det bara att rulla ut din nya gräsmatta.

Skötsel av din nya gräsmatta
Vatten är det livsnödvändigaste för alla levande mekanismer på jorden, även för ditt nya gräs. Börja vattna det så fort som möjligt när det kommit på plats. Det är extremt viktigt för ett bra resultat att den första veckan vattna minst två timmar om dagen. Du ska även undvika i största möjliga mån att gå på den nylagda mattan första veckorna. Dock måste du gå för att placera en bra vattenspridare, men begränsa gärna promenaderna på gräset till det, åtminstone de första två veckorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *